5 de setembre de 2018

Vull fer reformes, quins permisos necessito?

Quan pensem a fer reformes a casa, són moltes les idees i necessitats que ens vénen al cap, però també són moltes les preguntes que ens plantegem. Puc enderrocar aquest mur? Puc canviar la cuina de lloc? Quins permisos he de sol·licitar per dur a terme les obres?

A S1GLA, no només t’ajudem a resoldre dubtes i a trobar la solució més encertada segons les teves necessitats, sinó que també t’orientem perquè les obres es duguin a terme amb garanties legals i de seguretat: t’estalviarem problemes amb els veïns i possibles sancions per part de l’administració.

Abans d’iniciar qualsevol obra, és recomanable realitzar una consulta a l’ajuntament de la vostra localitat. Cada consistori estableix en les seves ordenances la classificació concreta de les obres, que sempre dependrà del nivell de complexitat, els permisos requerits segons la classificació i la documentació necessària i els impostos a presentar.

A priori, aquestes qüestions legals ens poden semblar molt complicades o podem pensar que ens encariran molt el projecte. Però és important tenir en compte que no totes les obres requereixen els mateixos tràmits. A continuació presentem una guia dels tràmits necessaris segons el tipus d’obra a realitzar a Barcelona:

- Llicència d’Obres majors

- Comunicació diferida (Obres menors de tipus I)

- Comunicació immediata (Obres menors de tipus II)

- Assabentat (Obres menors de tipus III)