FULL RENOVATION OF A FLAT ON CALLE PUJADES

Poble 9

FULL RENOVATION OF A FLAT ON CALLE PUJADES

Sigla logo scroll
Project type
renovations, interior design
Location
Poblenou, Barcelona
Square meters
106 m²

Reform of a house located in the Poblenou de Barcelona, ​​on a farm of the early twentieth century with an original plant with three very different and unrelated areas.

FULL RENOVATION OF A FLAT ON CALLE PUJADES 1

To adapt the housing to the requirements of the new tenants, we adopt a very clear and simple strategy: connect the three new spaces (day zone, night zone and auxiliary stay zone) through an open distributor and keep the view from the outside from All dots of the house.

FULL RENOVATION OF A FLAT ON CALLE PUJADES 1
FULL RENOVATION OF A FLAT ON CALLE PUJADES 2

To strengthen the concept of homogenization and communication between spaces, a traditional tile enameled blank and with a natural finish of the terracotta in various areas (bathrooms, kitchen, hall) is applied; The arrangement of the pieces is varied in each case to obtain different drawings that give themselves of singularity and identity in each area.

Visuals multiply throughout the house
FULL RENOVATION OF A FLAT ON CALLE PUJADES 1

The windows are merged with recovered original brick wall fragments and painted tile cloths that, in turn, refers us to the natural terracotta finish of the ceramic coating used.

FULL RENOVATION OF A FLAT ON CALLE PUJADES 1
architecture studio S1GLA
collaborators Laura Targarona, Alejandro Caballero, Hu Run Ze
photography Marek Jarosz

Contact us

x