CASA PASSIVA A SANT POL DE MAR

Rajoleria

CASA PASSIVA A SANT POL DE MAR

Sigla logo scroll
Tipus de projecte
obra nova
Ubicació
Sant Pol de Mar, Barcelona
Metres quadrats
235 m²

El projecte tracta la nova construcció d'un habitatge unifamiliar aïllat. L'edifici es projecta quatre vents mantenint una relació formal amb el solar. Consisteix en una planta rectangular ortogonal, amb la façana est i oest paral·leles als límits del solar i retirada del límit sud per poder ubicar una important extensió de jardí amb piscina.

CASA PASSIVA A SANT POL DE MAR 1

Per resoldre el singular pendent del solar es projecta un talús escalonat construït en tres nivells, adaptant cada nivell a un ús. El nivell més alt és una extensió de gespa, seguit d'un nivell completament ocupat per la piscina, i per últim, al mateix nivell del carrer, una extensió de graves.

CASA PASSIVA A SANT POL DE MAR 1

Com que es tracta d'una passive house, el programa a més considera la seva implantació en relació a l'entorn i situa els espais i les estades principals a la façana sud. Aquestes es relacionen amb l'exterior mitjançant espais intermedis, un porxo al llarg de tota la façana a la planta baixa i dues terrasses situades a la planta primera.

L'habitatge està dividit en dues plantes. D´una banda, la planta baixa resol totes les necessitats d´un habitatge sense necessitat de comptar amb la planta pis. Consta d´un saló, menjador i cuina que comparteixen un sol ambient, una habitació polivalent amb les dimensions d´una habitació doble, un bany complet i un safareig. A la planta pis hi ha 3 habitacions dobles i dos banys complets.

CASA PASSIVA A SANT POL DE MAR 1

El disseny reticular i completament simètric de l'habitatge permet l'entrada de llum natural tant al saló com a les estances principals així com la ventilació creuada des de totes les façanes. Alhora, s'implanten unes persianes corredisses a la façana amb la intenció d'ampliar les finestres i obertures.

CASA PASSIVA A SANT POL DE MAR 1
CASA PASSIVA A SANT POL DE MAR 2

Aquest habitatge d'alta eficiència energètica i baix manteniment s'ha resolt amb solucions singulars pel que fa a la materialització. A l’exterior s’utilitza el maó com a material protagonista jugant amb diferents tipus d'aparell que s'adapten a l'arquitectura. A l'interior s'utilitzen altres materials naturals com la fusta bedoll, pedra cenia en paviments de banys i tota la planta baixa, i moqueta de fibra de jute a les habitacions de la planta pis.

CASA PASSIVA A SANT POL DE MAR 1

Tant a l'exterior com a l'interior s'aplica una estètica monocromàtica, predominant els tons vermellosos a l'exterior, en contrast amb el blanc i beix de l'interior de l'habitatge que doten els espais de continuïtat i atemporalitat.

CASA PASSIVA A SANT POL DE MAR 1
CASA PASSIVA A SANT POL DE MAR 1
estudi d'arquitectura S1GLA Studio
col·laboradors Xavier Serra, Joel González, Anaïs Colyn, Marta Gámiz, Mariela Achón
fotografia BSIDE Visuals

Contacta amb nosaltres

x