DISSENY I CONSTRUCCIÓ D'UNA LUDOTECA A GRÀCIA

Kids Time Me Time

DISSENY I CONSTRUCCIÓ D'UNA LUDOTECA A GRÀCIA

Sigla logo scroll
Tipus de projecte
reformes
Ubicació
Vila de Gràcia, Barcelona
Metres quadrats
83 m²

Transformació d'un local comercial diàfan i de sostres alts en un conjunt d’espais de dimensions variables, creats per ajustar-se a la mida dels infants, perquè s’hi sentin lliures i còmodes en el seu desenvolupament educatiu i lúdic.

La planta està dividida en tres espais consecutius, amb els diferents talls de secció modificats segons el programa que hauran de desenvolupar.

 DISSENY I CONSTRUCCIÓ D'UNA LUDOTECA A GRÀCIA 1

El primer espai correspon a l’accés a peu de carrer, i s’ha concebut com a filtre o espai d’intercanvi amb l'exterior. És aquí on es troba la recepció i la secció d’emmagatzematge on les famílies deixen les motxilles i sabates abans d’entrar a la zona de joc. És el lloc fins on arriben els adults per acompanyar o esperar els nens.

 DISSENY I CONSTRUCCIÓ D'UNA LUDOTECA A GRÀCIA 1

Passat aquest filtre, s’entra a la zona de joc lliure on els nens poden córrer i reorganitzar l’espai al seu gust. Es tracta de l’única zona on s’ha mantingut l’esperit diàfan de l'espai original i l’alçada del sostre de 4 m. Tanmateix, s’intervé introduint una subtil modulació que divideix el tram central en set subespais a través d’una lleugera subestructura de fusta que ajuda a organitzar el programa i els sistemes de l’espai.

 DISSENY I CONSTRUCCIÓ D'UNA LUDOTECA A GRÀCIA 1

Finalment, s’arriba al mòdul de joc interior: una successió d’espais on l’estructura modular es densifica a través de la panelació. Cadascun d’aquests petits espais s’habilita de manera singular, i així és com es creen diversos escenaris amb diferents nivells d’intimitat, adaptables a tota mena d’activitats. En tractar-se de set mòduls, s’opta per pintar l’interior de cadascun d’ells amb els set colors de l’arc de Sant Martí, amb un resultat multicolor i amb lògica cromàtica.

Materials naturals configuren un nou espai
 DISSENY I CONSTRUCCIÓ D'UNA LUDOTECA A GRÀCIA 1
 DISSENY I CONSTRUCCIÓ D'UNA LUDOTECA A GRÀCIA 2

S’opta per una selecció de materials càlids i naturals: fusta massissa tractada amb olis naturals a la subestructura, pintures ecològiques i transpirables als murs, linòleum natural que ofereix continuïtat al paviment, tou i confortable sota el peu descalç.

 DISSENY I CONSTRUCCIÓ D'UNA LUDOTECA A GRÀCIA 1
estudi d'arquitectura S1GLA
col·laboradors Laura Targarona
fotografia Marek Jarosz

Contacti amb nosaltres

x