Varsòvia

Reforma integral d'un pis al carrer Varsòvia (Horta-Guinardó)

Tipus de projecte
reformes
Ubicació
Horta-Guinardó, Barcelona
Metres quadrats
135 m²

El projecte consisteix en la reforma d’un habitatge singular ubicat al barri d’Horta-Guinardó. Es tracta d’una planta baixa de gran altura amb dos patis i una estructura de murs de càrrega i forjats tradicionals de revoltó ceràmic i bigues de fusta.

La proposta de reforma de l’habitatge aposta per millorar la relació entre l’interior i l’exterior i per conservar la singularitat i la gran altura dels espais originals. A través d’una redistribució complexa, l’habitatge s’obre als dos patis existents i es treu el màxim partit de les possibilitats de l’espai i la distribució.

La cuina existent es reubica i s’obre cap a la sala i el pati, redistribució que permet que la llum natural penetri a l’interior i que la cuina esdevingui l’espai central, un clar reflex de l’estil de vida actual. També es desplaça el bany existent (així s’allibera part de la façana del pati interior) i se n’afegeix un de nou.

El projecte gira en torn al disseny de la fusteria interior i la il·luminació. Tant una com l’altra mantenen un diàleg constant amb els elements de fusta i els alts sostres amb volta, decapats estratègicament i en relació harmònica amb els materials i elements arquitectònics existents.

Es conserva la singularitat dels espais originals

Així mateix, la simplicitat i el minimalisme es barregen amb materials naturals, el formigó, la fusta i l’obra de fàbrica, es recuperen els elements arquitectònics existents i s’integren al disseny global de l’habitatge.

Així doncs, es manté l’essència i la singularitat de l’habitatge sense renunciar a un disseny actual.

Documentació gráfica
estudi d'arquitectura S1GLA
fotografia Marek Jarosz

Contacta amb nosaltres

Projectes relacionats

x