Poble 9

Reforma integral d’un pis al carrer Pujades (Poblenou)

Tipus de projecte
reformes, interiorisme
Ubicació
Poblenou, Barcelona
Metres quadrats
106 m²

El projecte consisteix en la reforma d’un habitatge ubicat al Poblenou de Barcelona, en una finca de principis del segle XX amb una planta original amb tres zones diferenciades i no relacionades entre si: unes habitacions encadenades orientades cap a la façana lateral, la sala d’estar cap al carrer i una gal·leria de servei de cara al pati interior.

Per tal d’adaptar l’habitatge als requeriments dels nous inquilins, adoptem una estratègia molt clara i simple: connectar els tres nous espais del programa funcional (zona de dia, zona de nit i zona d’habitacions auxiliars) per mitjà d’un distribuïdor obert i conservem la visió de l’exterior des de tots els punts del pis.

D’aquesta manera, es millora la comunicació entre els diversos espais, es multipliquen les visuals a través de l’habitatge i es connecten tots els punts del pis amb l’espai exterior. Així mateix, s’integren totes les portes i finestres amb els elements existents del pis, de manera que l’habitatge es concep com una entitat global, contenidora d’una concatenació d’espais comunicats entre si.

Es fusionen les finestres amb fragments de paret de maó original recuperat i envans pintats de color de teula que, al seu torn, ens remeten a l’acabat de terracota natural del revestiment ceràmic emprat. Així, s’integren amb l’interior totes les obertures, se n’amplifiquen les dimensions i s’integren amb les estances interiors.

Es multipliquen les visuals a través de l'habitatge

Les portes es conceben com a buits en l’espai; pensades per passar la major part del temps obertes i incorporades a la distribució general de l’habitatge. D’aquesta manera, es contribueix a l’estratègia general de connectar entre si els tres espais del pis i es potencia la sensació d’espai.

Per acabar de reforçar el concepte d’homogeneïtzació i comunicació entre espais, s’aplica una rajola tradicional cartabó esmaltada en blanc amb un acabat natural de terracota en diverses zones (banys, cuina, rebedor); la disposició de les peces va variant per obtenir dibuixos diferents que dotin de singularitat i identitat cadascuna de les zones.

Documentació gráfica
estudi d'arquitectura S1GLA
col·laboradors Laura Targarona, Alejandro Caballero, Hu Run Ze
fotografia Marek Jarosz

Contacta amb nosaltres

Truca'ns al 933 284 520

Projectes relacionats

x