Topolowa

Reforma integral d'un pis a Cracòvia (Polònia)

Tipus de projecte
reformes, interiorisme
Ubicació
Cracovia, Polonia
Metres quadrats
55 m²

El projecte consisteix en la reforma d’un àtic en un barri proper al centre històric de Cracòvia, a Polònia. Un estudi que es destinarà al lloguer turístic i de negocis, ubicat en un edifici antic i de nova reforma, just enfront del parc Strzelecki.

Es tracta d’una zona tranquil·la i ben comunicada, a 15 minuts en cotxe de l’aeroport de Cracòvia, a 10 minuts a peu del centre i a 5 minuts a peu de l’estació principal de ferrocarril i l’estació d’autobusos.

Amb consciència del potencial de la ubicació, s’aposta per un pis singular que destaqui pel seu disseny atractiu, els materials i les prestacions. Tot això, sense oblidar la funcionalitat.

Es proposa un gran altell de fusta massissa, ubicat a la zona alta i fosca de l’àtic, al voltant d'aquest es desenvolupa tot el projecte. En la part inferior es troben el bany i la cuina, mentres que el pis superior s'articula com un espai auxiliar polivalent. Aquests espais són accessibles des del saló-menjador i l'habitació doble, situats en la zona més il·luminada del pis.

L’altell, juntament amb la cuina, formen una façana interior atractiva i singular que unifica longitudinalment tot l’espai per mitjà d’un mòdul fix i la repetició de les escales. També configura una frontera a través de la qual s’organitzen els diversos materials.

Entre els materials i tonalitats destaquen la fusta, el color blau i el color negre, que es combinen amb el blanc per articular i unificar els diversos espais. El blau, present en les rajoles del terra i el bany, s’empra estratègicament en algunes parets, es vincula amb la il·luminació LED i es troba en diàleg permanent amb el mobiliari de fusta. El negre, per la seva banda, té la funció d’unificar l’equipament (lluminàries, aixeteria, etc.) i part del mobiliari.

Documentació gráfica
estudi d'arquitectura S1GLA
col·laboradors Carlos Martí
fotografia Marek Jarosz

Contacta amb nosaltres

Projectes relacionats

x