París

Reforma integral d’un pis al carrer París (Eixample)

Tipus de projecte
reformes, interiorisme
Ubicació
Eixample, Barcelona
Metres quadrats
92 m²

El projecte consisteix en la divisió horitzontal d’un habitatge ubicat a l’antiga esquerra de l’Eixample de Barcelona, en una finca de principis del segle XX amb una planta original d’estructura clàssica típica de les finques senyorials de l’època.

Per tal d’adaptar l’habitatge a les necessitats dels nous inquilins, ubiquem la zona de dia a la façana sud de l’immoble i concebem un únic espai diàfan que conté la zona d’estar, el menjador i l’estudi. Les altres àrees (dormitori i serveis) pengen del passadís central, es mantenen les finestres i envans originals en la mesura del possible i, tot respectant les restriccions pressupostàries dels clients, concentrem l’actuació en la millora de la distribució i de la relació entre els diversos espais del nou habitatge.

 

Es recuperen les franges de paret de maó original (un mínim d’una franja per habitació), es decapen arcades i mobiliari de fusta preexistent i s’introdueixen elements de fusta natural a tots els espais del pis: tiradors, premarcs vists a les portes, finestres de nova creació, armaris i taulell de cuina, llibreria, etc.

Pel que fa a la il·luminació, s’empra com a fil conductor un model de làmpada de PVC de preu molt econòmic, que es col·loca repetidament per tot l’habitatge en diverses configuracions, depenent de la zona i funció. D’aquesta manera s’aconsegueix, amb un pressupost molt reduït, una il·luminació personalitzada i individualitzada per a cada espai i usuari.

Es recupera l’essència d’un pis clàssic de l’Eixample

Gràcies a aquestes intervencions es recupera l’essència d’un pis clàssic de l’Eixample (materialitat, passadís distribuïdor, sala d’estar amb gal·leria de transició) i, alhora, s’adapta a les necessitats d’una família jove i dinàmica (cuina-menjador-estudi es concentren en un únic espai, suite amb bany incorporat, banyera en lavabo infantil).

El resultat de la reforma és un pis que, a pesar de les reduïdes dimensions, genera sensació d’amplitud a causa de l’optimització del programa funcional, la selecció uniforme de materials naturals i el tractament dels elements connectors entre estances, com ara les portes de nova creació integrades a l’espai arquitectònic o els elements d’il·luminació específics per a cada àrea.

Documentació gráfica
estudi d'arquitectura SIGLA
fotografia Marek Jarosz

Contacta amb nosaltres

Truca'ns al 933 284 520

Projectes relacionats

x