Santa Long

Reforma integral d’un pis al carrer Santaló (Sant Gervasi)

Tipus de projecte
reformes
Ubicació
Sant Gervasi, Barcelona
Metres quadrats
228 m²

El projecte consisteix en la reforma d’un habitatge ubicat al barri de Sant Gervasi de Barcelona, a la zona de Galvany. Es tracta d’una finca de mitjan segle XX que presenta una planta original distribuïda en una zona de dia orientada a la façana sud i el jardí comunitari, i una zona de nit orientada a la façana nord i el carrer d’accés.

 

Atès que la distribució original s’adapta perfectament a les necessitats del client, optem per intervenir en cada un dels espais individualment: dotem cada cambra d’un major confort, tot mantenint les zones de dia i de nit, que queden connectades per un passadís central que conté un volum de serveis i, alhora, exerceix de llibreria. Aquesta gran peça no arriba fins al sostre, cosa que permet una subtil il·luminació indirecta al llarg de tot el passadís, que va del rebedor fins al distribuïdor dels dormitoris.

A la sala d’estar-menjador,  mitjançant una estructura de llistons de roure amb il·luminació led indirecte embeguda, s’envolta tot l’espai tridimensionalment.

Els mateixos llistons són els que s’utilitzen pel disseny del volum central del passadís.

La utilització de parets i portes de roure en diversos espais i la paleta de colors curosament seleccionada (blancs, marrons i grisos) contribueix a unificar l’espai i les diferents estances, sota un control exhaustiu del detall i la exigència estètica.

Les portes es conceben com a buits en l’espai, pensades per estar la major part del temps obertes i incorporades a la distribució general de l'habitatge. D'aquesta manera, es contribueix a una millor connexió entre les estances originals, amplificant la sensació d’espai i afavorint la sensació d’amplitud, aprofitant tot el potencial d’un immoble de grans dimensions.

S’unifiquen l’espai i les diferents estances

Finalment, apliquem una estratègia de buidat d’elements de mobiliari fix, tals com armaris encastats, xemeneia, estanteries auxiliars, que no responien a les necessitats dels nous propietaris i, a través de la utilització de materials naturals, aportem la domesticitat que el pis requeria.

Documentació gráfica
estudi d'arquitectura S1GLA
col·laboradors Alejandro Caballero
fotografia Marek Jarosz

Contacta amb nosaltres

Truca'ns al 933 284 520

Projectes relacionats

x