In & Out house

Reforma integral d'una casa unifamiliar a Sant Pere de Ribes (Garraf)

Tipus de projecte
reformes, obra nova
Ubicació
Sant Pere de Ribes, Barcelona
Metres quadrats
183 m²

El projecte consisteix en la reforma d’una casa unifamiliar de dues plantes ubicada a Sant Pere de Ribes, amb les cambres principals orientades al Sud i el jardí, els dormitoris secundaris orientats al Nord i el carrer, i els banys i cuines distribuïts a la zona intermèdia.

La proposta conserva en gran mesura la distribució original de l’habitatge, però s’hi apliquen un conjunt de modificacions, especialment pel que fa a la connexió entre la cuina i el menjador. També es millora la relació entre les cambres principals de la casa i l’espai exterior.

Ateses les restriccions de pressupost imposades pels clients, es decideix concentrar els esforços i intervenir radicalment a la zona posterior de la casa. S'insereix un nou volum de formigó que actuarà de vincle entre exterior i interior, es multipliquen les visuals i es crea una natural comunicació entre interior y exterior de manera simple i diàfana.

Així, es manté l’aspecte original de la façana principal i el jardí de davant, en consonància amb les cases dels voltants, mentre que a la façana posterior es concentra el gruix de l’actuació: s’hi crea un nou espai exterior totalment diferent a l’original, un espai que penetra cap a l’interior i impregna cada cambra de l’essència mediterrània tan pròpia del Garraf.

El nou espai exterior penetra cap a l’interior

Una plataforma de formigó emergeix des de l’interior de la casa i delimita l’espai exterior. La plataforma està elevada respecte el terreny original, però s’hi relaciona sense entrar-hi en conflicte; així mateix, la piscina exterior defineix un límit finit.

D’altra banda, amb la nova estratègia de projecte s’aconsegueix una ventilació natural creuada, cosa que permet treure el màxim partit de la ubicació de la casa i la seva proximitat amb el mar. Es dota l’habitatge d’un major confort tèrmic i es brinda als residents l’oportunitat de gaudir durant un major període de temps de les bondats del clima mediterrani.

Documentació gráfica
estudi d'arquitectura S1GLA
col·laboradors Alejandro Caballero
fotografia Marek Jarosz

Contacta amb nosaltres

Truca'ns al 933 284 520

Projectes relacionats

x