2 = 1

Reforma integral d'un àtic al carrer París (Eixample)

Tipus de projecte
reformes, interiorisme
Ubicació
Eixample, Barcelona
Metres quadrats
178 m²

El projecte consisteix en la unió de dos habitatges ubicats a l’antiga esquerra de l’Eixample de Barcelona, en una finca de principis del segle XX amb una planta original d’estructura clàssica típica de les finques senyorials de l’època.

Per tal d’adaptar l’habitatge a les necessitats dels nous inquilins (habitatge i despatx professional), concentrem l’habitatge en la part superior i la consulta mèdica en la planta inferior. Es conserven les entrades independents des del pati de l’escala, però les dues plantes queden unides per una escala interior de nova construcció.

La planta superior es projecta com un gran espai amb diverses estances connectades a través d’un moble llibreria/vestidor que, al mateix temps, conté les portes d’accés a les habitacions i il·lumina indirectament el passadís, dotant-lo d’un efecte que l’allunya de la dimensió estreta característica dels pisos tradicionals de l’Eixample.

A la planta inferior s’hi ubiquen les dues consultes mèdiques. Aquí s’aplica la mateixa estratègia que a la planta superior: les estances queden interconnectades per mitjà d’una llibreria que recorre el passadís i ens permet augmentar la seva amplada original i, al mateix temps, il·luminar-lo de manera indirecta.

 

De dos pisos a un àtic dúplex amb terrassa

El projecte d’unió vertical i redistribució total dels espais demanda una intervenció estructural complexa però a la vegada molt interessant. S’enretira part del forjat de la planta superior per recuperar una terrassa original a l’immoble i es connecten ambdós pisos amb una escala vertical que aconsegueix allotjar un magatzem a la seva part inferior i un safareig a la part superior.

Les portes es conceben com a buits en l’espai, pensades per estar la major part del temps obertes i incorporades a la distribució general i mobles de l'habitatge. D'aquesta manera, es contribueix a l'estratègia general de connectar entre si els diferents espais del pis, amplificant la sensació d’espai i permetent que en tot moment des de les zones més interiors del pis es pugui veure l’exterior.

Per augmentar la lluminositat de l’espai, s’insereixen noves claraboies a l’entrebigat per il·luminar naturalment les estances de servei i rebedor de la planta superior.

Documentació gráfica
estudi d'arquitectura S1GLA
fotografia Marek Jarosz

Contacta amb nosaltres

Truca'ns al 933 284 520

Projectes relacionats

x