Viladogcat

Disseny i construcció d’una clínica veterinària al carrer Viladomat (Sant Antoni)

Tipus de projecte
reformes, retail
Ubicació
Sant Antoni, Barcelona
Metres quadrats
117 m²

El projecte consisteix en la reforma d’un antic taller de mecànica ubicat al barri de Sant Antoni, en un local singular, estret i llarg, que data de 1900, per convertir-lo en una clínica veterinària.

El local, format per murs de càrrega i forjats de revoltó ceràmic amb bigues de fusta, s’intueix majestuós. La maquinària, l’atapeït altell i el greix que revesteix totes les parets de l’antic taller amaguen un imponent espai de sostres alts.

La proposta neix d’un pressupost molt ajustat i de la voluntat de recuperar la singularitat de l’espai existent. S’aposta per un buidatge radical del local, amb la finalitat de ressaltar-ne el volum complet. Posteriorment s’inserirà un mòdul que articularà el programa i l’espai.

En aquest cas, el procés es converteix en proposta: buidatge i repicat de tot el guix, pintat de tot el local en blanc i posterior inserció d’un mòdul format per llistons de pi macís de 4,5x9 cm i una instal·lació vista, elements clau del projecte.

El nou mòdul, d’una manera senzilla i econòmica, soluciona el projecte a través de la contraposició buit/ple i blanc/color.

Situat estratègicament, el mòdul articula la totalitat de l’espai de la nova clínica i aporta una singular lògica estètica al local: es cedeix tot el protagonisme al contrast entre els materials naturals (com el pi macís i la ceràmica) i el blanc despullat de les parets i el sostre.

Documentació gráfica
estudi d'arquitectura S1GLA
fotografia Marek Jarosz

Contacta amb nosaltres

Truca'ns al 933 284 520

Projectes relacionats

x