OBRA NOVA D'UNA CASA A CARDEDEU

Acàcies

OBRA NOVA D'UNA CASA A CARDEDEU

Sigla logo scroll
Tipus de projecte
obra nova
Ubicació
Cardedeu, Barcelona
Metres quadrats
201 m²

El projecte implica la construcció d'un habitatge unifamiliar aïllat en un solar compacte i en una zona densament poblada. Malgrat les condicions, l'edifici es dissenya amb una disposició a quatre vents, mantenint una relació harmoniosa amb l'entorn. Presenta una planta rectangular ortogonal, amb les façanes nord i sud paral·leles als límits del terreny. Es retira del límit sud per a incloure una piscina i del límit aquest per a brindar a l'accés una sensació de major amplitud i distància.

OBRA NOVA D'UNA CASA A CARDEDEU 1

Per a resoldre els límits del terreny i aprofitar al màxim l'espai disponible, es proposa un volum de dues plantes amb murs de càrrega i una façana escalonada. Aquesta disposició crea un cos allargat amb una estructura en forma de casquet vist des de la façana lateral, maximitzant la utilització de l'espai en la planta baixa i comprimint al màxim en la planta superior.

OBRA NOVA D'UNA CASA A CARDEDEU 1

S'empra un sistema constructiu de doble mur, conegut com a mur caputxí, i forjats d'acer revestit. L'exterior es deixa a la vista per a mostrar el procés constructiu, revelant tant la forma de l'edifici com la seva estructura subjacent, en una reinterpretació de mètodes constructius tradicionals. Les obertures seqüencials, disposades en un patró reticular, realcen aquesta reinterpretació, aportant un toc modern mentre es ret homenatge a pràctiques constructives històriques.

OBRA NOVA D'UNA CASA A CARDEDEU 1

Partint de la petició del client d'utilitzar obra vista, s'empra el maó com a material protagonista, maximitzant la seva presència en totes les superfícies exteriors, incloent-hi ampits i sòls. Es combinen diferents tipus d'aparell que modulen el volum, juntament amb obertures estratègicament distribuïdes per a organitzar el programa interior. Aquest joc compositiu contribueix a l'estètica i singularitat de la façana, reinterpretant el maó decoratiu amb un patró i una lògica específica, generant un efecte de llums i ombres.

El programa s'adapta a l'entorn, situant els espais de dia en la façana sud, connectats amb l'exterior a través d'àrees intermèdies. El disseny reticular de murs de càrrega, simètric, permet l'entrada de llum natural i ventilació creuada en totes les estades principals. La planta baixa satisfà totes les necessitats residencials, amb un saló, menjador i cuina integrats, una habitació polivalent, un bany complet i un safareig. La planta superior destaca per la seva flexibilitat, composta per dos espais polivalents que poden transformar-se en quatre habitacions d'igual configuració.

OBRA NOVA D'UNA CASA A CARDEDEU 1
OBRA NOVA D'UNA CASA A CARDEDEU 2

Quant a la materialitat, es busca una coherència entre l'exterior i l'interior en tot moment, generant contrast i potenciant la noblesa dels materials. Mentre que l'exterior destaca pels patrons i textures del maó, a l'interior s'opta per un paviment continu de microciment en totes les zones comunes. Al mateix temps, s'utilitza fusta de castanyer en el mobiliari de banys i cuina, i parquet natural a les habitacions de la primera planta. Això proporciona calidesa a l'espai, complementant-se amb els sostres de volta catalana vista i el paviment.

OBRA NOVA D'UNA CASA A CARDEDEU 1
Reinterpretant mètodes constructius tradicionals
OBRA NOVA D'UNA CASA A CARDEDEU 1
OBRA NOVA D'UNA CASA A CARDEDEU 1
estudi d'arquitectura SIGLA Studio
col·laboradors Marta Gámiz, Xavier Serra, Mariela Achón, Marcelina Piskozub
fotografia Anfibio

Contacta amb nosaltres

x